DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Dow Kart Kampioenschap voor teams verreden in najaar en winter bij JPR Sint Niklaas Uitslag Race-3 van 6 gereden 11 nov 2009

Deze race van start met 13 teams, waaronder wederom enkele nieuwkomers. Het jongste team op de grid is deze maal het DOCO team. Goed nieuws en goed voor het huidige veld van rijders, nieuw bloed is zeer welkom.

De gehele baan lay-out is niet veranderd t.o.v. de vorige race dus zouden tijden vergeleken moeten kunnen worden.

Drie teams moesten jammer genoeg verstek laten gaan, Michael, Toedeledoki en De Diesels. Hopelijk zijn ze allen de volgende keer weer van de partij. De teams die deze keer met één ronde achterstand vertrokken waren, Just for Fun, EB Racing en Mario racing

De start positie was omgekeerd evenredig met het klassement. met de nieuwe teams geheel vooraan en degenen met penalty in de pits.

Na de start bleek al snel dat dit een bijzondere race zou worden.

De drie rijders met een ronde achterstand vertrokken, mengden zich onmiddelijk in het "slagveld". (want daar leek het op) We hebben diverse races gehad waarbij de ervaring van ALLE rijders groot was en hun gedrag voorspelbaar. Nu rijden we dus met enkele teams die minder ervaren zijn, en dat is te merken. Er werd te veel gebotst en niet zo maar een klein tikje, er waren zeer serieuze botsingen. Dit tot grote bezorgdheid van de toeschouwers, de onderdelen van de karts vlogen er zelfs af, auw. Dit is niet ongevaarlijk heren coureurs! Het is niet voor de lol of om te imponeren dat wat meer ervaren en of oudere rijders met een rib protector rond rijden. Een van de oorzaken maar zeker niet de enige was dat er een totaal onervaren rijdster in Anies racing werd ingezet, die deed haar best om uit te wijken maar deed dit blijkbaar onverwachts en naar de verkeerde richting.

We werden door een probleem met de computer getracteerd op wat we (als toeschouwer) dachten een afkoelings periode. Er moest volledig opnieuw gestart worden met opnieuw een ronde achterstand voor de drie ster rijders. Echter de botsingen waren er in het begin niet minder om, de andrealine leek alleen maar gestegen. Diverse malen gezien dat in dubbele bochten waar het de kunst van het karten is zo hard mogelijk uit de laatste bocht te komen, dat in de eerste bocht de coureur-2 de coureur-1 inhaalt echter coureur-2 komt veel te hard in en moet dus van het gas, coureur-1 heeft zijn bocht 1 goed "opgeofferd" en geeft gas, dan mag coureur-2 in bocht 2 niet zijn kart voor coureur-1 gooien. Hij moet ruimte laten tenzij hij er volledig voorzit, maar dat was niet het geval dus werd coureur-2 volledig in de ronte getikt! Diverse malen gezien en eigen fout dus.

We hebben geen "zo genaamde" 107% regel in onze reglementen om mindere rijders te weren, echter we juichen het nog steeds toe dat er nieuwe teams meedoen. Dus we zien graag nieuwe gezichten, echter we doen wel een beroep op gezond verstand, als je helemaal geen ervaring hebt doe dan mee in de beginnerscup en bewijs daar je kunnen. Ben je goed genoeg krijg je automatisch het verzoek mee te doen in de A-cup.

Om het allemaal een beetje soepel en minder gevaarlijk te laten verlopen, doen we een dringend verzoek aan onze ervaren leden om iets minder fanatiek en iets minder met het mes tussen de tanden te rijden. Het blijft alleen maar leuk op de lange termijn als er sportief word gereden.

Ondertussen waren er naast deze constatering ook veel mooie momenten. Het EB team bleek een uitstekende kart te hebben en heeft dus met een ronde achterstand begonnen bijna het gehele veld twee maal ingehaald, prachtige prestatie. Het team moest alleen SlowLi voor laten gaan. Ook Just For Fun met een ronde achterstand begonnen heeft een mooie opmars gemaakt en na het gehele veld gedubbeld te hebben nog tot plaats 7. Mario racing heeft gedurende lange tijd stuivertje gewisseld met het W8FF team echter wist niet in dezelfde ronde te eindigen als de eerste 7 van het veld. Verder reed Easy Rider een uitstekende race maar ook maakte The Smoker een zeer goede indruk.

Het klassement begint een beetje vorm te krijgen! Er kan echter nog veel gebeuren en de penalty zal bij Slow Li mee gaan tellen.   Zie eindklassement!

Snelste ronde gereden door EB racing met 41.511 gevolgd door Slow Li 41.861 de derde snelste is voor just For fun met 41.951

Kortom wederom een kart avond met leven in de brouwerij en strijdlustige rijders. Met aller medewerking krijgen de volgende races een sportief vervolg.

Volgende serie 9 December, noteer dit in uw agenda...  

Met veel dank aan de wedstrijd organisatie m.n. Leon Kuppens

Uitslag Race 3  verreden 12 november 2009

Pos Team 1e Rijder 2e Rijder 3e Laps / Gap Pen Best Ranking best
1 Slow Li Peter Harding L.Kuppens   = 79 = 0 41.861 2
2 EB Racing Joep vd Giessen Elbert Bouman   10.88 1 41.511 1
3 Easy Rider Ernst Buysse Robin Corbijn   03.05 0 42.263 8
4 W8FF Leo van Weele Piet Mertens   2.73 0 42.038 4
5 The Smoker Pierre_Yves Garnier     09.67 0 42.219 7
6 Salt & Pepper Jim Elmont     01.72 0 42.103 5
7 Just 4 Fun Leon Kuppens Daniel kuppens   08.94 1 41.951 3
8 Maro Racing Mario Roose     = 78 = 1 42.103 5
9 DOCO Andre Janse Evert Martens   = 77 = 0 42.857 9
10 De Afterburners Alwin de Bruijn Marc Brevet   = 76 = 0 43.012 12
11 DOSJO Donald Harding Sjoerd IJntema   08.98 0 42.918 10
12 Magnetic North Roy Samuels Perry van Son   = 75 = 0 43.256 13
13 Anies Racing A. Mertens P. Mertens ?? = 71 = 0 42.920 11
14         ==0==      

  

Als U een aanvulling heeft op de bovenstaande lijst, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele