DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Dow Kart Kampioenschap voor teams verreden in najaar en winter bij JPR Sint Niklaas Verslag Race-1 van 6 gereden 12 september 2012

Ja het was weer zover nieuwe serie nieuwe kansen. Weer terug op de mooie goede binnenbaan van JPR. De baan waar ze volgens ons altijd hun zaken zo goed voor elkaar hebben! Behalve...

Een prima opkomst met 12 teams. Natuurlijk meest oudgedienden maar we konden gelukkig ook weer eens een geheel nieuw team welkom heten. Ook enkelen die het aandurfden om nu voor het volle uur te gaan. Het is zwaar maar moet normaal gesproken steeds beter te doen zijn. Ondertussen hebben we onder de oudgedienden zo'n 8 à 9 single rijders die zo even een uurtje rond blazen.

Iedereen had er weer zin in en was enthousiast.
We moesten nog even wachten want de computer moest eerst volledig gereset worden, dit was een voorteken dat er wel eens iets aan de hand zou kunnen zijn met de computer, maar na een volledige reset, moest het goed komen, toch...?

Voor het eerst in dit binnen kampioenschap is de regel van een minimum gewicht van stal gehaald om een zo eerlijk mogelijk race verloop te kunnen bewerkstelligen. Zeker nu de laatste jaren de meeste rijders heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Er blijven natuurlijk wel uitzonderingen, die altijd net een stukje sneller zijn, maar daar geldt de penalty regel nog steeds voor. Het minimum gewicht is nu op 80 kg gesteld in de volledige race uitrusting. Dat betekende natuurlijk voor enkelen dat er een gewichtje moest worden bijgezet, dat is allemaal aanwezig bij JPR en ook de karts zijn er op gemaakt dat er wat ballast kan worden bijgeplaatst.

Na de start ging het veld er als de gebruikelijke speer vandoor behalve voor de eerste drie uit het voorjaar kampioenschap, want W8FF, Just4Fun en Fiorana moesten met een ronde penalty vertrekken. Na een aantal rondes kwam MARO racing erachter dat zijn kart alles behalve snel was, dus maar even gewisseld. Hij moest wat extra inhaalwerk verrichten maar dat ging met de blijkbaar extra snelle kart zonder al te veel moeite. Het liep allemaal uitstekend totdat na driekwart van de race de computer hikte en al zijn data kwijt was. De computer begon daarna weer opnieuw. D.w.z. dat de computer bij de streep passage de transponder aan de ingevoerde kart volgorde koppelt, dus aan de uitdraai van de laatste 7 ronden klopt helemaal niets.

Voordat de computer crashte was in elk geval het team van "M for G" als eerste geplaatst met zeer snelle ronde tijden. Fiorana had het gehele veld al gedubbeld en was halverwege met zijn inhaal race, dus nu voor de punten, uiteindelijk gestrand op een 4e plaats. Just4Fun was uit mijn gezichtsveld verdwenen doordat Daniel had gewisseld met een mystery rijder.
Voor de rest is de ranking niet met zekerheid vast te stellen vanwege de computer crash.

Het officiële standpunt van onze wedstrijd commissaris:
Helaas is gisteren avond de tijdwaarneming op hol geslagen, oorzaak een kartclub uit de
Lage landen , wat zulke snelle rijders had, dat de tijdwaarneming het niet kon bijhouden.
Het gevolg hiervan is:
- De wedstrijd van 12 sept 2012 wordt als training wedstrijd beschouwd.
- Het kampioenschap zal daarom dit seizoen uit max 5 Races bestaan (Okt t/m Feb)
- Van de 5 races is er een race schrap race, dat is de race met het minst aantal punten.

Er is nog wel een uitdraai van de computer van de laatste 7 rondes, maar de data komt zeer waarschijnlijk niet overeen met de karts en de rijders en daarom mag er aan onderstaande tabel absoluut geen waarde worden gehecht.

Uitslag Race 1  verreden 12 september 2012

Pos Team 1e Rijder 2e Rijder Kart Laps / Gap Punt Best Ranking best
x Just4Fun Daniel Kuppens  Leon Kuppens  13     39,850 1
x W8FF Leo van Weele    05     40,326 2
x M for G Peter v.d.Giessen  Maurice Martinu  08     40,368 3
x Jero Racing Jeroen Boerman    10     40,378 4
x MaRo Racing Mario Roose  09       40,407 5
x TBD Marco Geerinckx   03 ==0==   40,563 6
x Becky Wim Bekkers          40,598 7
x The Warriors Peter Krijger Niels Krijger 07 ==0==   40,641 8
x The Afterburners Alwin de Bruijn    06     40,641 9
x Fiorano Michael Tange    02     40,768 10
x TIS Evert Martens   01     40,847 11
x G4S Ernst Buyse    11     43,276 12
11         ==0==      

  

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele