DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

 

Dow Kart Club event van het jaar Rotax Max   verslag 18 juni 2010

Dit jaar zijn er gelukkig voldoende deelnemers voor dit prachtige niet te missen jaarlijks kart hoogtepunt van en voor onze club leden. De verhuurder Hugo Motersport heeft nu een nieuwe formule waarbij er naar behoeven en kunnen 3 uur lang gereden kan worden. Aangezien we meer dan de max 7 rijders hebben, zijn er nu twee sessies een van 12:00hr tot 15:00hr en een sessie van 15:00hr tot 17:00 hr.

Leon is op eigen gelegenheid naar de baan gekomen met de kart van Daniel. Daniel gaat ook dit jaar weer samen met zijn colega Peter rijden met Daniels eigen kart. 

Even wachten     Nog even wachten

We zijn ruim op tijd en moeten wachten voor de baan opengaat. De karts zijn nog niet allen klaar, ze worden ter plekke gecontroleerd en klaar gezet.

De kantine gaat eigenlijk pas om 12 uur open en we mogen om 12 uur rijden. De exploitante is zo aardig wat eerder te openen en dus snel een broodje binnengewerkt en ook een bakje daarna snel naar de gereedstaande karts. Iedereen passen en meten en een kart zoeken die je het beste past. Voor Anies moest er nog wat gesleuteld worden, maar dat nam ook maar een paar minuten in beslag.

Klaar voor de start Logo van de club?

Daarna is iedereen al snel onderweg. Voor Micheal Tange duurt het even voordat hij de verbazing van dit snelle werk te boven is, maar na een paar rondes rijdt hij weer als vanouds als een van de snelsten rond. Michael van der Velde is helemaal niet te houden en komt ons allen voorbij. Ernst doet nog wel een poging maar kan hem niet volgen.

Mario Roose, Piet Mertens, Ernst Buijsse en Leo van Weele zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. We rijden voor ons plezier, maar toch zoeken we elkaar op om even te kijken of het wel hard genoeg gaat. De uitbater heeft geen telemetrie gemonteerd, dus kunnen we geen ronde tijden zien en weten we niet of de ene ronde beter is dan de andere, jammer. De verklaring van de uitbater is dat er dan twee maal zoveel "uitstapjes" plaatsvinden als hij wel telemetrie monteerd. Het materiaal is behoorlijk licht relatief t.o.v snelheid, vermogen en de banden dus G krachten, dus gaat er met "uitstapjes" dan wel meer stuk.

Een ding blijkt wel duidelijk, wij zijn niet uit de karts te slaan, ook al is het fysiek behoorlijk afmattend, toch zeker na een uurtje rijden. De nieuwe formule van 3 uren rijden zoveel en zolang je het kunt volhouden, kost de verhuurder aan onze club aardig wat extra benzine. We hebben heel veel gereden en er alles uitgehaald wat er in zit. Wat zijn deze karts goed en wat zijn ze snel. Er zat ook zo goed als geen verschil in de karts, je kon echt op een meter afstand van elkaar blijven. Ze trokken even snel op en reden even hard op top snelheid. 

Wij hebben weer enorm genoten, het geld dubbel en dwars waard. Het is en blijft een super sensatie om met deze super karts te mogen rijden.

Hieronder foto's genomen door de profesionele vak fotograaf Michel van der Velde, met dank. Hij heeft toch even de tijd genomen.

DKC001 DKC002 DKC003 DKC004 DKC005 DKC006 DKC007 DKC008 DKC009 DKC010 DKC011 DKC012 DKC013 DKC014 DKC016 DKC017 DKC018 DKC019 DKC020 DKC022 DKC025 DKC026 DKC027 DKC028

Kortom de Rotax Max karts blijven imponeren.

Nog meer foto's zijn gemaakt door Peter Harding waarvoor dank. Daar zijn ook wat foto's van de tweede groep te vinden. Je kunt ze vinden op de volgende website. Negeer de reclame! zie hier

Er zijn nog heel veer meer foto's beschikbaar: Op de website van Hugo Motorsport (kart verhuurder) klik hier
Foto's all inclusief,  een gewaardeerd onderdeel van de service.

 

Op de website van Hugo motorsport staat een verwijzing naar een heel mooi filmpje op YouTube. Daar word met dezelfde kart een paar rondes gereden op dezelfde baan. Wij deden het beter maar het geeft een goede indruk. Je kunt het zien door hier te klikken.

Met veel dank aan wedstrijd organisatie Leon Kuppens! en kart verhuur Hugo zie www.hugomotorsports.nl