DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

 

Dow Kart Club event van het jaar Rotax Max   

Het DKC event van het jaar, het ultieme rijders genot een dagje Rotax Max

Het is en blijft een jaarlijks hoogtepunt voor de leden van de club. Er zijn geen superlatieven genoeg om dit te kunnen beschrijven, hoewel...
Alwin deed een poging en die ging als volgt:
Quote
Geslaagde dag, super snel, droog weer, verbrand rubber, uitlaatgassen, benzine lekkage, achterstevoren, snelle bochten, spierpijn, geen enkele schade gereden!, blauwe plekken, bekende bobbel op rug, glimlach van oor tot oor, 25-plus graden, verschillende "wedstrijdjes" onderling, en volgend jaar weer.
Unquote

Zoals gezegd het is moelijk te omschrijven, je moet het meemaken, de sensatie van snelheid is geweldig en indrukwekkend. Sommige mensen kopen snelle auto's om er over te praten en om snel te kunnen, maar dat is helemaal niet nodig een keertje Rotax Max en je hebt voor een jaar genoeg snelheid ervaren, en ook het bochtenwerk met een hoge G kracht is met geen auto te benaderen.
Ja, ik zit hier eigenlijk toch een beschrijving te maken, maar dat heeft helemaal geen zin. Gewoon een keertje meegaan!

Inspectie van de voertuigen en niet onbelangrijk ... stoeltje passen.

Voertuigen
Foto ex Michael Tange.

We waren met 9 man waarvan er vier (1e vier) voor de 3 uren ingeschreven hadden en de anderen deze keer genoegen namen met de 1,5 uur.

 • Mario Roose
 • Michael Tange
 • Corbijn 1
 • Corbijn 2
 • Wim Bekkers
 • Ernst Buysse
 • Alwin de Bruijn
 • Alwin Pietersma
 • Leo van Weele
 • Het was wel redelijk druk op het circuit. Er werd veel getraind voor een wedstrijd op zondag. Opmerkelijk waren de kleine karts van een jeugd categorie. Die karts reden wij op het lange rechte eind gemakkelijk voorbij, echter hun bochten techniek en rijkunst was zo groot dat ze in de slalom weer op onze bumber zaten. Voor een indruk van de drukte zie de foto's.

  Je kunt een betere indruk krijgen met het volgende filmpje, waar twee van onze betere coureurs in minder dan 50 seconden dit circuit rondrijden, en nog even een onderlinge strijd aangaan. Ik moet er bij zeggen dat de twee al dik 2uren hadden rondgereden, en Mario bij het instappen vlak ervoor zei data de sicane al een behoorlijke aanslag pleegde op z'n ribben.

  Voor een impressie van Rotax Max dag 2013 in Veldhoven zie filmpje.

  Youtube vond het beeld bibberig en bood een service aan om het beeld stabiel te maken. Dat is het nu maar de zwarte rand bibbert, sorry maar met een kleine camera en teveel ingezoomd, toch een redelijk resultaat (dacht ik zelf).

  Voor een foto impressie zie Foto's Rotax Max event 7-6-2013

  Na de wedstrijd was de terugreis evenals vorige keren via de WOK in de zeelandhallen. Lekker en gezellig natafelen.

  Natuurlijk weer met veel dank aan onze organisator Leon.

  De karts waren weer van Hugo zie www.hugomotorsports.nl