DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

 

Dow Kart Club event van het jaar Rotax Max   

Het DKC event van het jaar, het ultieme rijders genot een dagje Rotax Max

Trailer en intro voor het echte werk

Het is en blijft een jaarlijks hoogtepunt voor de leden van de club. Er zijn geen superlatieven genoeg om dit te kunnen beschrijven, hoewel...
Alwin beschreef het vorig jaar als volgt:
Quote
Geslaagde dag, super snel, droog weer, verbrand rubber, uitlaatgassen, benzine lekkage, achterstevoren, snelle bochten, spierpijn, geen enkele schade gereden!, blauwe plekken, bekende bobbel op rug, glimlach van oor tot oor, 25-plus graden, verschillende "wedstrijdjes" onderling, en volgend jaar weer.
Unquote

Het is moelijk te omschrijven, je moet het meemaken, de sensatie van snelheid is geweldig en indrukwekkend. Sommige mensen kopen snelle auto's om er over te praten en om snel te kunnen, maar dat is helemaal niet nodig een keertje Rotax Max en je hebt voor een jaar genoeg snelheid ervaren, en ook het bochtenwerk met een hoge G kracht is met geen auto te benaderen.
Ja, ik zit hier eigenlijk toch een beschrijving te maken, maar dat heeft helemaal geen zin. Gewoon een keertje meegaan!

We waren met 7 man waarvan er 2 voor de 3 uren ingeschreven hadden en de anderen deze keer genoegen namen met de 1,5 uur.

 • Mario Roose
 • Michael Tange
 • Wim Bekkers
 • Ernst Buysse
 • Alwin de Bruijn
 • Leo van Weele
 • Piet Mertens
 • Gefilmd vanaf de kart van Wim

  Het was niet druk op het circuit. Een opvallende rijder in een zo te horen viertakt reed in een kart met een plaatje met de tekst "70+" achterop. Bij navraag bleek de rijder inderdaad boven de 70 jaren oud te zijn. Zijn kart liep op de rechte stukken een stukje sneller, dan die van ons en hij kwam dan ook een paar keer voorbij. M.a.w. er is geen leeftijds limiet op plezier hebben in een kart!

  Nog een indruk met het volgende filmpje, waar twee van onze betere coureurs in minder dan 45 seconden dit circuit rondrijden, en nog even een onderlinge strijd aangaan. Ik moet er bij zeggen dat de twee al dik 2uren hadden rondgereden.
  Bovendien moesten deze twee coureurs of beter liefhebbers de volgende dag samen met Mario en Danil race 15 van het Zeeuws Indoor Kampioenschap in de Ereklasse ook nog rijden en deze hebben ze nog gewonnen ook!

  Filmpje vanaf de tribune bij de kantine

  Smartphone kwaliteit maar toch een redelijk resultaat (dacht ik zelf).
  De viertakt komt ook nog even in beeld met geluid!
  Impressie! Let op filmpje is 22Mb !


  Enkele foto's gemaakt door Michael Tange

  Na de wedstrijd was de terugreis evenals vorige keren via Goes waar we dit maal bij Caf "De Oranjeboom" lekker en gezellig hebben gegeten.

  Natuurlijk weer met veel dank aan onze organisator Leon.

  De karts waren weer van Hugo zie www.hugomotorsports.nl