De club van en voor kart liefhebbers.

Dow Kart Club
Een onder-afdeling van: de Personeels Vereniging van Dow Benelux N.V.

Jubileum Race 12,5 jarig bestaan op vrijdagmiddag 6 april 2018

De Dow Kart Club heeft ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de club een ijskart event georganiseerd. De "race" werd verreden op het Circuit van SKID˘me in Rucphen.

We hadden bijna alle leden van de club enthousiast gekregen en de organisatie was dan ook in de nopjes met het aantal van 14 individuele rijders. Het evenement was georganiseerd om het 12,5 jarig jubileum van de club te vieren en was alleen toegankelijk voor leden.
Een aantal nieuwe leden die zich kort voor het evenement hadden aangemeld konden helaas niet mee, vanwege het feit dat de avond wat betreft de kartjes volgeboekt was.

Aangekomen bij de SKIDome hadden we eerst een diner als onderdeel van het hele arrangement in restaurant "De Nederlandse Alp".
Dat bleek een uitstekend en goed verzorgd diner, we hadden gekozen voor spidergrillen. Er was ruim voldoende en werd tijdig aangevuld indien gewenst.
Enkelen waren toch een beetje voorzichtig aangezien er nog een sportprestatie geleverd moest worden.
We stonden tegen het eind van het maal te trappelen om te gaan karten, en enkelen gingen zich dan ook al vroegtijdig "ombouwen".
Echter we kregen eerst nog een lekker toetje toe! Vandaar enkele opvallende foto''s.

Om 19:00 moesten wij ons melden bij de Pitbar voor instructies en voorbereiding. Daar aangekomen konden we nog gebruikmaken van race-overalls maar de meesten hadden de complete eigen uitrusting mee.
We kregen eerst nog een instructiefilm en wat nadere uitleg over wat ons te wachten stond.
Nadat eindelijk ons tijdslot was aangebroken werden 12 van ons begeleid naar de piste en werden karts toegewezen. 12 was het maximumaantal toegelaten karts op de baan, en dat bleek al veel te zijn. Omdat het allesbehalve gemakkelijk is schoof het hele pakt van 12 karts behoorlijk in elkaar, zeker na een paar letterlijke slippertjes.
Ook moesten we natuurlijk wennen aan de elektrische karts, want die reageren anders op het gas, en ook zoals later bleek onderling veel verschil in reactie op gasgeven.
Pas een aantal sessies later kregen we uitleg over het juist driften over de baan, waar wel en waar niet. Ja het was echt de bedoeling een groot deel van de baan vol driften te nemen.
Door de begeleiders werd er ook op gewezen dat de eerste sessie een leer sessie was en de 2e sessie zou er wat meer geracet kunnen worden.
Het was leuk en fun om te doen, en het bleek goed mogelijk met de helft van de karts goed rond te rijden. De rest van de karts hadden problemen en waren bijna niet hanteerbaar. Het ging bij de meesten steeds beter maar was erg afhankelijk welke kart je had. Sommige karts trokken direct scheef bij een beetje "gas".

De overgebleven 2 DKC-rijders moesten de baan telkens delen met andere rijders en die anderen bakten er niet veel van, zodat onze collega s opgehouden werden.

Iedereen was het erover eens dat het een zeer geslaagd uitje was, en dat de ijskart ervaring heel leuk was.
Ook de begeleiding op en rondom de baan was zonder meer uitstekend te noemen.
Aan het eind van de dag was er nog een prijsuitreiking en een podium voor de nummers 1,2,3.
De prijzen werden uitgereikt door de nummer 12 van de laatste rit.
De beste van deze laatste rit was Martijn Groen gevolgd door Bennie Louwerse op 2 en de nummer 3 was jens Bogaert.
Snelste tijd van alle DKC-rijders Alwin met een 46,816. in sessie 3 en in kart 2.

Filmverslag van Wim Bekkers geeft een prachtige indruk.

Filmverslag van Alwin de Bruijn

Een indruk aan de hand van enkele fotoos

bekijk ze hier

Computer data in PDF

Computer uitdraai van alle sessies in PDF PDF icon

Trends

Ronde tijden

Klik het plaatje voor een iets grotere weergave.
Grafiekje
Grafiekje
Grafiekje