De club van en voor kart liefhebbers.

Dow Kart Club
Een onder-afdeling van: de Personeels Vereniging van Dow Benelux N.V.

JPR Paas Race

De Dow Kart Club was erbij met één team. De race werd verreden op het indoor kart circuit van JPR te Sint Niklaas, België.

Vorig jkaar was er een Podium plaats voor DKC bij deze Paasrace en dit jaar lukte het opnieuw.

Het is traditie bij JPR de zaterdag voor Pasen ( 20 april 2019) wordt bij JPR Karting te Sint Niklaas de traditionele paasrace verreden.
Een kart race van 4 uur voorafgegaan door een kwalificatie van 15 minuten.

Vier DKC leden vonden het een goed idee nog een race te rijden in het paasweekend. Helaas was er niet zo veel belangstelling bij de andere clubs, uiteindelijk kwamen vijf van de zes ingeschreven teams aan de start. De teams die we kennen van de JPR kart challenge waren elders aan het karten en dus niet aanwezig. Maar met vijf teams kun je ook een leuke wedstrijd rijden.

Deelnemende teams DDT Racing, De Maniacs, Gixxer, De Lappi's, en DKC.

De kwalificatie van 15 minuten werd voor DKC waargenomen door Wim. Na 12 minuten lagen we op de derde plaats met slechts een paar honderste van een seconde achter de nummer twee. In een ultieme poging nog tijd te winnen door pas na de finishstreep te remmen (weliswaar ten koste van de volgende ronde dus) wist Wim toch nog de tweede plaats te pakken. Nummer 1 was onbereikbaar want een hele seconde sneller, waardoor De Lappi's met een zeer jonge rijder de pole pakten.

Bij de start wist Wim de coureur van Gixxer op de derde plaats achter zich te houden en liep langzaam, met tiendes van secondes, per ronde uit. De Lappi's verdwenen aan de einder, en halverwege het eerste uur deed hij de teamnaam eer aan door het hele veld te lappen.
Wim had een beste rondetijd van 44.364.

Na 1 uur waren de kartwissels en deden wij ook onze rijderwissel. Ernst kreeg de kart waarin De Lappi's dus toptijden hadden gereden, en ook Ernst reed mooie rondetijden en heel constant en wist de tweede plaats vast te houden en flink uit te lopen op Gixxer.
Beste rondetijd van Ernst was een 44.646.

Bij de volgende kartwissel stapte Mario in. We wisten dat we weer de kart van De Lappi's kregen en dus ook dat dit een mindere kart was. Ondertussen was het jonge gastje van De Lappi's ook weer ingestapt en enigszins frustrerend voor Mario wist ons twee keer te lappen in een uur. Mario reed constante rondetijden en beperkte de schade door de tweede plaats in de race vast te houden.
Mario's beste rondetijd was een 44.740.

Martijn deed de laatste stint. Mooi constant met snelle tijden, waardoor we nog een ronde uitliepen op de achtervolgers.
Met een beste rondetijd van Martijn van 44.490 kon DKC de tweede plaats vasthouden tot het eind.

De einduitslag:

  1. De Lappi's - 323 rondes
  2. DKC - op 4 rondes van de leider
  3. Gixxer - op 7 rondes van de leider
  4. DDT Racing - op 11 rondes
  5. De Maniacs - op 15 rondes

Vermoeid maar tevreden togen de coureurs van DKC weer naar Zeeuws-Vlaanderen met deze mooie erelijst.

Computer rondetijden DKC in PDF

Computer uitdraai ronde tijden van race DKC in PDF PDF icon

Computer rondetijden allen in PDF

Computer uitdraai ronde tijden van race allen in PDF PDF icon

Verslag van Wim Bekkers