De club van en voor kart liefhebbers.

Dow Kart Club
Een onder-afdeling van: de Personeels Vereniging van Dow Benelux N.V.

JPR 300 Miles op zondag 9 december 2018

De Dow Kart Club heeft één team ingeschreven. De race wordt verreden op het Indoor Kart Circuit van JPR te Sint Niklaas, België.

Voor het tweede jaar op rij organiseert JPR een lange afstandsrace. De opzet is dit keer gewijzigd, want in plaats van drie races van 3:20 uur is het nu een lange race van 10 uur. Er zijn 3 kartwissels gepland na steeds tweeeneenhalf uur rijden. Daarnaast zijn er nog twee verplichte rijderswissels. De kartwissels en verplichte rijderswissels zijn getimed met een verplichte stop van 1 minuut. Extra rijderswissels zijn ongetimed, wat neerkomt op ongeveer 10 seconden verlies als je snel weet te wisselen.

De Dow Kart Club is present met een team bestaande uit bestaande uit Jarno, Mario, Martijn en Wim. Er is een minimum gemiddeld gewicht van 80 kg per team, en dat lukt ons precies, maar voor de zekerheid nemen we nog een inzetstoeltje mee de kart in. De weging is voor de start, en er zouden checks gedurende de race gehouden kunnen worden, wat we niet gezien hebben overigens.

De kwalificatie is 15 minuten, en je mag wisselen, maar alleen Wim wil rijden en zet de kart op de vijfde plaats van de negen deelnemende teams. De piloot die in de kart zit aan het einde van de kwalificatie begint ook de race, dus Wim start van de door hemzelf veroverde vijfde plaats.

Traxxis staat op pole en het is al meteen duidelijk dat de top drie met DWT en CW coaching (ook Traxxis eigenlijk) het onderling gaan uitmaken. Ze verdwijnen vanaf de start aan de spreekwoordelijke horizon. Wim weet bij de start een plaatsje te winnen bij de eerste bocht, om er bij de volgende bocht drie voorbij te laten. Vervolgens sluit hij aan bij de nummers 5 en 6 in de race en rijden in een treintje met zijn drieen rond, totdat Wim de pit ingaat en het kartje overgeeft aan Jarno. Het duurt even voor Jarno op gang te komen, maar als de vaart erin komt verbetert hij de dan snelste tijd van DKC van 44.7 naar 44.3. Dat is maar drietiende achter de snelste tijden tot dan van Traxxis en consorten. Ook Jarno sluit aan bij de rijder voor hem, en hoewel hij iets sneller is komt er niet voorbij, maar het is prima zo, want we schuiven een plaatsje op en bouwen een behoorlijke voorsprong op de nummer zeven.

Martijn stapt in bij de kartwissel en rijdt ook een strakke stint met 44.6 als snelste tijd. Mario neemt de kart daarna over en weet er een 44.4 uit te persen en we stijgen naar de vijfde plaats en 12 rondjes achter de leider. De tweede kartwissel begint erg vroeg, en Mario wordt als een van de eerste binnen geroepen, en Wim staat niet op tijd klaar. Met wat tijdverlies maar behoud van de vijfde plaats gaan we verder. Om de verloren tijd in te halen, trapt Wim het gaspedaal nog iets dieper in , het kartje ligt hem goed en komt tot een 44.2. Dan sluit hij aan bij de nummer twee in de wedstrijd, is wellicht iets sneller maar komt er niet voorbij.

Jarno neemt het kartje van Wim over en rijdt een strakke stint, maar komt niet meer aan de tijd van Wim. Hij verliest niets op de leiders in de wedstrijd en stuurt het kartje naar de derde kartwissel. Martijn neemt plaats in de nieuwe kart en het is meteen duidelijk dat dit geen goede kart is. Met hangen en wurgen wordt er door Martijn een paar keer een 44.9 uitgeperst, maar het onderstuur is killing om de bochten zuiver te nemen. Ook Mario krijgt niet de snelle tijden op het bord en wordt ingehaald waardoor we op de zesde plaats uitkomen. Wel nog steeds op 12 ronden achter de leider, dus daar verliezen we niets. Daniel is de hele dag reserve geweest en neemt nog even de de laatste 45 minuten voor zijn rekening en komt tot 44.6.

Met 13 rondes achterstand wordt DKC als zesde geklasseerd. Dat betekent dus wel, dat we in de eerste helft 12 rondes verloren, en in de tweede helft slechts 1 ronde. Zie afbeelding voor de einduitslag:

  1. Traxxis 1 - 803 ronden - snelste 43.8
  2. DWT - op 29.220 s - 43.989
  3. CW Coaching - 2 rondes - 43.859
  4. 1 Lappis - 10 rondes - 44.367
  5. MX 4 Fun - 10 rondes - 44.017
  6. DKC - 13 rondes - 44.211
  7. VGL - 29 rondes -
  8. Standwork - 30 rondes - 43.685
  9. Bastardos - 66 rondes - 45.493

We feliciteren de winnaars en bedanken de organisatie voor een leuk evenement.

Flyer

JPR in Sint Niklaas


Verslag van Wim Bekkers.

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele