De club van en voor kart liefhebbers.

Dow Kart Club
Een onder-afdeling van: de Personeels Vereniging van Dow Benelux N.V.

JPR 300 Miles op zondag 8 december 2018

De Dow Kart Club had een team ingeschreven. Deze jaarlijkse endurance race wordt verreden op het Indoor Kart Circuit van JPR te Sint Niklaas, België.

Met vier man sterk moest het lukken de 10 uur uit te rijden. Zes andere teams hadden zich ook gemeld. Bij aankomst bleek dat we een gemiddeld gewicht van 80 kilo moesten hebben per team. Daar hadden we niet op gerekend, en we kwamen toch wel wat gewicht tekort, wat we gelukkig in de vorm van een loden inlegvel konden lenen van een ander team, waarvoor dank.

Tien uur racen kan niet zonder bijtanken, dus waren er 3 kartwissels voorzien. Bij deze kartwissels kreeg je het kaartje van het team wat voor je in het klassement stond op dat moment. Je kunt dan al een beetje inschatten of je een goed of minder goed kartje gaat krijgen. Wel onhandig dat de eerste kartwissel voorzien was na 3 uur rijden, de tweede na nog eens 3 uur, en de derde weer na 3 uur, waardoor met de laatste kart maar 1 uur werd gereden. Ons leek handiger om elke tweeenhalf uur te wisselen, maar ja, waarom makkelijk als het ook moeilijk kan.

Bij de kwalificatie had het DKC team meteen een probleen: de transponder weigerde elke dienst. Met een vervangende kart konden we nog een tijd zetten, maar verder dan een voorlaatste plaats zat er niet in. Wim zou starten, maar dat duurde even, want de kart die ons oorspronkelijk was toegewezen werd gerepareerd en daarin zou gestart worden. Wel werd meteen gezegd dat ze niet wisten of de transponder nu wel zou werken. Dat bleek te kloppen, de eerste 14 ronden werden niet geregistreerd. Met een weer andere vervangkart konden we verder en kregen de gemiste ronden terug, wat meteen op het scorebord te zien was gelukkig. Wim reed de eerste stint een 44.4, maar moest nog een keer binnen vanwege een stoel die losschoot wat ons nog eens een rode kostte, die we helaas niet terugkregen. Uiteindelijk gaf hij de kart over aan Daniel die ook lekker rond ging en een 44.5 scoorde. Martijn kwam daarna met een 44.6 rond in deze kart, wat meteen de kracht van DKC aangaf, want gaven niets aan elkaar toe terwijl andere teams nog wel eens een heel goede karter tegenover een heel langzame piloot hadden staan. Reden we in eerste instantie dan achter zo'n team, we gingen ze toch voorbij door onze constante rondes.

Mario kreeg een nieuwe kart en deze liep uitstekend. Mario ging lekker rond met een 44.1 als snelste ronde. Wel brak hij het stuur gedeeltelijk af met er was gelukkig nog goed mee te rijden, wel een beetje voorzichtig mee omgaan. Wim wist met deze kart nog net een-tiende sneller te gaan en Daniel evenaarde de tijd van Mario. Martijn kreeg een nieuwe kart en reed 44.212 en Mario vervolgens exact dezelfde tijd. Daniel was een fractie sneller. Het laatste uur werd opgedeeld door Martijn en tenslotte Wim die nog eens een 44.0 wist te scoren.

Gestart vanaf plaats 6 naar 4, terug naar 5 door kapotte stoel en vanaf toen door naar de derde plaats. Met een mooie beker op het podium, DKC kan het toch nog: een podium scoren. We trokken de gemiddelde leeftijd van het podium nog enigszins op, want de winnaars waren 4 jongetjes die veel te laat naar bed gingen en maandag waarschijnlijk niet bij de les waren!

Uitslag van de race:

  1. Citroen van Hulle - 808 rondes
  2. Skyhigh Racing - op 6 rondes, beste 43.636
  3. DKC - op 10 rondes, beste 44.047
  4. Slekses - op 12 rondes, beste 43.723
  5. De Skarters - op 22 rondes, beste 44.074
  6. Benzin im Blut - op 47 rondes, beste 44.332
  7. Q8 - op 63 rondes, beste 44.567

DKC onderlinge vergelijkingen

300 Miles JPR  

Beste en gem. tijden van elke rijder
Rijder SnelsteGemidd.Rondes
44,047 44,670205
44,156 44,683168
44,212 44,803203
44,126 44,606207


Ronde tijden

Klik het plaatje voor een iets grotere weergave.
Grafiekje
Grafiekje
Grafiekje
Grafiekje

Verslag van Wim Bekkers.