DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

 

Dow Kart Club event van het jaar Rotax Max   verslag 19 juni 2009

Dit jaar zijn er maar een bedroevend aantal deelnemers voor dit prachtige niet te missen jaarlijks kart hoogtepunt van en voor onze club leden. Er zijn maar 5 inschrijvingen en wel Piet Mertens, Ernst Buysse, Mario Roose, Leo van Weele en Leon Kuppens. Dat is juist genoeg omdat het minimum aantal deelnemers voor dit geweldig evenement 5 is. Deze maal verzamelen bij P.Mertens die daarna Leo nog even oppikt.

Leon is op eigen gelegenheid naar de baan gekomen met de kart van Daniel. Daniel gaat samen met zijn colega Peter rijden met Daniels eigen kart. 

We zijn op tijd en moeten nog even wachten voor de baan opengaat. De karts zijn nog niet allen geprepareerd, ze worden vervoerd in een busje waar ze alleen zonder bumbers etc inpassen, dus er is nog wat sleutelwerk. Voor ons niet erg want wij hebben de gehele middag en gaan eerst even koffie drinken.

Even passen

Na de koffie zoekt ieder een kart waarin hij het beste past, ze zijn deze maal aan de grote kant, we zien indicaties van XXL en XL. Ook ziitten de stoelen ver naar achteren gekanteld. Maar een goed karter moet met elke kart zijn weg kunnen vinden. We maken ons klaar om onze eerste 15 minuten te rijden.

Klaar maken voor de start

Voor Mario Roosse zou het naar verluid de eerste keer moeten zijn dat hij in deze Rotax Max zou rijden. Op weg naar de baan hadden Ernst en Leo al geprobeerd een beetje op Mario in te praten, "vooral in het begin voorzichtig", en "het zal indruk maken", "billen bij elkaar" en meer van dien aard. Dit bleek een averechts effect op Mario te hebben, hij was er als een speer vandoor en de eerste 'voorzichtige" ronde was gelijk een zeer snelle ronde, overal top snelheid.

Het is jammer dat we geen ronde tijden konden vergelijken, dan hadden we wat referentie punten en onderling vergelijk. En omdat er maar 5 man waren en 5 karts dus geen mensen om tijden te klokken met de hand. Daniel klokte in zijn eigen kart rondes van 49 en 50 sec. hij heeft de meesten van ons ingehaald dus reden wij ongeveer 51 a 53 sec. Dit is gezien de tijden van vorig jaar niet slecht.

Daniel de just 4 fun

Na de eerste 15 minuten kregen we onze lunch. Uitstekend verzorgd in de kantine.

Daarna weer aantreden voor de volgende sessie. Het was prachtig weer met een vrij krachtige wind, dus goed kartweer. En er maar weer tegenaan. Er waren diverse andere karts op de baan waaronder shifters, die naast de baan staande bijzonder hard leken te gaan. Echter op de baan wisten we deze te passeren, leuk.

Ik startte steeds voorzichtig en probeerde de eerste ronde niet volle bak te gaan, dat betekende wel dat ik bijna met geen van de anderen heb kunnen samenrijden of beter te vergelijken. De afstand tot de anderen bleef hetzelfde. Ernst heeft zich af laten zakken zodat we samen een paar rondes hebben kunnen vergelijken, het bleek dat Ernst in een bocht winst maakte en ik weer in een andere, resultaat geen winst geen verlies.

Ernst en Leo

Mario was er elke keer vandoor en heeft nog wat druk gekregen van Leon, samen hebben ze een poosje op het scherp kunnen rijden. En wat Mario niet lukte in de eerste overmoedige ritten, lukte wel in een van de laatste ritten, een uitstapje! Dit ten koste van wat materiaal, n.l. een sidepot. En nog al een keer een uitstapje via de pits, even de aandacht er niet bij en .....!

Piet Mario en Leon

Kortom wij hebben enorm genoten, de Rotax Max karts blijven imponeren. En nadien nog een diner in de kantine en dan moe maar voldaan naar huis. Nogmaals het doet een beetje afbreuk dat we geen ronde tijden konden vergelijken. Ik hoop toch zo dat er volgende keren eens wat meer club leden meegaan.

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Peter Harding waarvoor dank, ook heeft hij er nog veel meer gemaaktzie hier

Er zijn nog heel veer meer foto's beschikbaar: Op de website van Hugo Motorsport (kart verhuurder) klik hier
Foto's all inclusief,  een gewaardeerd onderdeel van de service.

 

Op de website van Hugo motorsport staat een verwijzing naar een heel mooi filmpje op YouTube. Daar word met dezelfde kart een paar rondes gereden op dezelfde baan. Wij deden het beter maar het geeft een goede indruk. Je kunt het zien door hier te klikken.

Met veel dank aan wedstrijd organisatie Leon Kuppens! en kart verhuur Hugo zie www.hugomotorsports.nl