DKC

DKC logo by:J.Elmont

Verreden in MiddelburgZeeuws Indoor Kart Kampioenschap Ereklasse

Tweede race van seizoens 2021-2022 van de ZIKK ereklasse

Een geweldige dag voor DKC een welverdiende podium plaats.

Op maandag 4 oktober is het DKC team voltallig aanwezig voor race 2 en is optimistisch na de goede resultaten in de voorjaarsrace.

Deze keer hebben we een F1 stijl kwalificatie bestaande uit Q3, Q2 en Q1. Martijn start in Q1 en klokt een 39.896 waarmee we door zijn naar Q2. Daar had het DKC team op gerekend en Bennie stond dan ook al ruim op tijd klaar voor Q2.
Uiteindelijk kwalificeren we op P7.

De race is tegendraads en Bennie start goed. Hij moet spare ribs express uit de hoofdklasse voorbij laten maar weet goed te verdedigen tegen van der Horst racing. In ronde 18 doet VDH racing een inhaalpoging die mislukt waarbij Bennie omgaat en 4 seconden verliest. Dit wordt door de wedstrijdleiding zwaar bestraft met een zwarte vlag en 30 sec tijdstraf voor VDH racing. Bennie weet vervolgens steeds snellere tijden neer te zetten met een beste ronde tijd van 39.973. De race strateeg zet daarom in op een lange eerste stint en bij ronde 53 is het tijd voor de wissel.

Na een motivatie sessie door Mario is Paolo geheel geprepareerd voor stint 2. Helaas viel de motor uit in de pitsstraat waardoor we 15 sec verloren. Paolo weet uitstekende tijden neer te zetten met een beste ronde tijd van 40.029 waardoor we zicht blijven houden op een podium. Bij ronde 88 is het volgens de strategie tijd voor de wissel.

Martijn staat klaar maar er zijn problemen met het stoeltje waardoor we 10 seconden verliezen tijdens de pitstop. Deze kart is duidelijk minder dan die van Q1 en het is een gevecht om constante tijden te rijden. Uiteindelijk toch nog een 40.158 als snelste tijd. Wissel bij ronde 127.

De wissel van Mario verloopt goed en bij ronde 132 nemen we gelijk de verplichte long cut. We rijden nu op de P3 en 8 seconde voor ons rijdt VDH racing die de 30 seconden tijdstraf in stint 1 heeft goed gemaakt. Ritel racing zit 6 seconden achter ons. Mario weet dezelfde tijden als Ritel te rijden en loopt met gemiddeld 0.2 sec per ronde in op VDH racing. Ritel hoopt nog dat Mario wordt opgehouden door de verdediging van VDH en zo mee kan doen aan de strijd om een podium plaats. In ronde 172 heeft Mario het gat weten te dichten en hij verspilt geen tijd maar passeert direct VDH racing om vervolgens in ronde 174 te finishen.
P2, een goed resultaat voor DKC !
Na de finish gaat Mario direct de pits in en maakt zo een mooie ereronde voor het publiek.
Snelste tijd Mario 40.097

Verslag van Martijn Groen.

Ronde tijden

Klik het plaatje voor een iets grotere weergave.

Stint 1 tijden


Grafiekje

Eind tijden


Grafiekje

Podium foto


Grafiekje

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele