DKC

DKC logy by:J.Elmont

Verreden in MiddelburgDe 500 Ronden van Middelburg

Race datum: Zondag 6 september 2015

De Dow Kart Club heeft weer een team bestaande uit Wim Bekkers, Mario Roose en Leo van Weele ingeschreven voor deze enerverende wedstrijd.
Deze race wordt georganiseerd en verreden in Middelburg op de indoor kart baan van Indoor Karting Middelburg.

De 500-ronden race is een endurance race voor teams waarin minimaal 2 coureurs per team moeten deelnemen.
Er telt per team geen maximum aantal rijders.
Tijdens de race zal er om het uur een verplichte kartwissel plaatsvinden.
Het team dat als eerste de start-finish lijn na 500 ronden passeert, is het winnende team.
Iedere rijder dient minimaal 80 kg te wegen. Tijdens de race dient ieder team 2 stints te rijden op 100 kg.

De kwalificatie is 1 ronde op 80 kg gereden door Wim en 1 ronde op 100 kg gereden door Mario. De gemiddelde tijd zal de startpositie zijn voor de race.
Op een fractie eindigen we net op de 11e positie, wat helemaal niet slecht is in dit veld van bijna allemaal toppers uit de kart scene.

Alle stints zijn gemiddeld een uur, door respectievelijk laat en vroeg te wisselen zijn de stints op 100kg in te korten, wat hier is toegestaan. Mario heeft zich opgeofferd om beide zware stints voor zijn rekening te nemen.

Alle wedstrijd karts zijn van nieuwe motoren en nog enkele onderdelen voorzien, dat is goed te merken, want het veld blijft dicht bij elkaar en ook de experts kunnen nog niet direct goede en minder goede karts uit elkaar houden, dus geen toestanden tijdens de wisselperiode. Wel hebben we gemerkt dat doordat de wisseltijd is ingekort tot 40 seconden en de ronde tijd net boven de 40 seconden is dat het bijna alle wissels uitdraait op een voorspelbaar beurt. Rijd je als 8e nadat de eerste binnenrijdt, je 8 ronden daarna pas naar binnen kan.

De Dow Kart Club is gestart op een 11e plaats, Wim die de eerste stint rijdt, doet het uitstekend met zeer goede tijden en klimt zelf een plaats op.
Daarna is het de beurt aan Mario die de 100kg toch na een aantal ronden goed rond weet te krijgen. Het zijn geen supertijden en raken dan ook snel de 10e plaats weer kwijt.
Leo rijdt stint 3 met lage 43ers en zelfs een snelle 42,7 maar niet snel genoeg om winst te maken. We blijven dicht achter de nummers 9 en 10.
Daarna is het de beurt aan Wim, maar bij vertrek constateren we al dat hij in het geheel niet in de kart past. De stoel kan niet naar voren en hij kan niet goed bij het gas en het stuur zit ook te ver. Kortom we zien al snel dat dit geen uur vol te houden is, en besluiten om te wisselen, dit liep niet soepel en verliezen daarom wat extra tijd.
Mario stapt in en rijdt nu zonder extra gewicht de tijden die we van hem mogen verwachten 42 hoog, de rest van deze stint.
Bij de wissel krijgt Mario de zware last weer, in weer een andere kart. Nu gaat Mario door maar het gewicht kost dus wel 0,5 sec per ronde.
Na deze 1,5 stint gaat Leo voor de laatste stint. Hij vindt deze kart moeilijk te rijden, en weet de goede tijden uit zijn eerste stint niet te evenaren. Hij haalt er nog wel een paar in, maar dat zet geen zoden aan de dijk, daarvoor is de gap te groot.
We eindigen met een verdienstelijke 11e plaats met in totaal 486 ronden!

Door de aanwezigheid van zoveel talent en ervaren karters was het weer prettig om hier aan deel te nemen, ook werd er strak gevlagd door de baan commisarissen. Kortom een hoop plezier.

Uitslag

 1. 500 - Klaver4
 2. 498 - Dutch Value
 3. 497 - Haarbosch Racing
 4. 496 - 't Begin Domburg 2
 5. 496 - Team Kartplaza
 6. 496 - Snap On Racing
 7. 495 - Auto Sturm
 8. 494 - 't Begin Domburg 1
 9. 492 - Akkerdaas Racing
 10. 490 - T.G.M.Racing
 11. 486 - D.K.C.

Ronde tijden van DKC

Klik het plaatje voor een groter beeld!
Grafiekje
';