DKC

DKC logy by:J.Elmont

DOW Kart Club since: 2005 Dow Kart Club

De Club 

De Dow Kart Club is een onderafdeling van de Personeels Vereniging van DOW. 

De DKC heeft tot doel alle liefhebbers van (snel) autorijden en autoracen de gelegenheid te geven dit te beoefenen op een sportieve leuke en betaalbare positieve manier. De Club is in 2005 ontstaan uit een bestaande voorjaarscompetitie georganiseerd door Leon Kuppens Groot op de dichtstbijzijnde buitenbaan in Antwerpen. Ook Thom Bertram heeft een bijdrage geleverd in de totstandkoming en organisatie van wedstrijden in de eerste jaren van deze club.

 

Bestuur

Huishoudelijk Reglement

Het huishoudelijk reglement van onze club is een PDF document wat in een nieuw window opent en vind U hier: Huishoudelijk Reglement(pdf)PDF icon

Waarom lid worden

De meerwaarde van het lidmaatschap zit hem vooral in het in groepsverband rijden waardoor een veel beter inzicht in vooruitgang te meten is.  Met de DKC rijden we uiteraard allemaal in hetzelfde materiaal en het blijft iedere keer weer een uitdaging om nog sneller over de baan te gaan en een plaatsje (proberen) op te schuiven in de ranglijst. De techniek van snel over een kartbaan gaan vraagt veel voertuigbeheersing en bochten techniek. Het rijden op een buitenbaan voegt daar weer een extra dimensie aan toe, vooral bij regen! Deze voertuigbeheersingstechnieken komen goed van pas in het dagelijks autorijden vooral ten tijde van een onverwachte situatie, de kans dat U juist reageert wordt aanzienlijk groter.

Wat wordt er zoal georganiseerd

Wat kost dat?

De kosten voor het beoefenen van deze sport wordt door lid te zijn van de DKC bovendien beter betaalbaar. De contributie bestaat uit een laag gehouden bedrag per jaar en daar naast een bijdrage per rit, zodat het verschil tussen veel en weinig rijden gecompenseerd wordt.

Contributie is al diverse jaren gelijk n.l.:

Onderstaande rekening is de nieuwe sinds 16 maart 2020
Bank: RABOBANK Terneuzen rekening nummer NL08 RABO 0348 7388 70
ten name van "Personeelsvereniging Dow Ben"

De bijdrage aan een evenement is weer afhankelijk van DKC lidmaatschap

Denk niet te snel, dit is niets voor mij, zeker als U al eens een keer gereden heeft en door een paar jongeren op een ronde achterstand gereden wordt. We hebben in ons ledenbestand een grote variatie, van jeugdleden tot en met 55 plussers en uiteraard ook dames, die door de lichtgewichten en veelrijders echt niet bijgehouden kunnen worden.

Belangstelling?

Kom een keer naar een van de maandelijkse competitie dagen en rij mee, U hoeft echt geen specialist te zijn. We hebben o.a. een beginnerscompetitie.

Voor meer informatie contact penningmeester en race organisator Leon Kuppens
of de voorzitter: Alwin de Bruijn
of de secretaris: Leo van Weele