DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Voorjaar 2010Uitslag Run-4 van 5 gereden 09-jumi 2010

Een 'zeik' natte race vandaag op de buitenbaan in Antwerpen. De condities slecht, nat en vies, wat een feest!
Velen hebben er al een hele tijd naar uitgekeken, een letterlijke natte droom is waar geworden. Eindelijk een kans om het kaf van het koren te scheiden, en niet zo maar een beetje.

Dat had natuurlijk zo kunnen zijn, het kaf van het koren scheiden, maar dat werd het niet helemaal! Dank zij de loterij van de karts in Antwerpen met een aantal goede en een aantal slechte karts hadden een aantal rijders daar geen enkele kans toe. Laat Just4Fun nu wel een goede kart geloot hebben, en laat zijn kart het bovendien uithouden tot het laatst. Dus zet Daniël een fantastisch resultaat neer, met twee ronden achterstand begonnen en ondanks dat het lood niet mee was genomen en dus een extra stop en dan nog winnen..... buitengewoon!

Het aantal teams dat meedeed was deze maal 10. Het Afterburners team is samen gesteld uit Alwin de Bruijn en aangevuld nu met Wim Bekkers die uit de B competitie is gepromoveerd. Behalve het DOCO team allen al eens op een natte baan gereden, dus het beloofde spannend te worden. Die spanning ging er na een aantal ronden snel af toen bleek dat een aantal karts niet vooruit te branden waren, net in de bochten onder een kritisch toerental komen en dan zeer slecht weer oppikken. De spanning was er uit, maar toch was het een leuke exercitie om de kart zo snel mogelijk over het circuit te jagen. Afkijken van Daniël hoe hij dat toch doet en de volgende ronde ook proberen de bochten geheel anders 'pakken' dan normaal op een droge baan.

De "Big Smile" kart was per loting toebedeeld aan Just4Fun. Daniël kent de baan van Antwerpen als zijn broekzak, en heeft er veel met nattigheid gereden. Normaal gesproken zijn er toch een paar rijders die het hem niet gemakkelijk maken, zeker de laatste tijd, echter laten die nou net slecht geloot hebben! De teams (van een man) de Diesel en Smoker hebben vandaag laten zien dat ze het vak uitstekend verstaan en zijn respectievelijk 2e en 3e geworden. Het eenmans team G4S heeft een ronde penalty goed weten te maken en is als 4e geëindigd in dezelfde ronde als de eerste drie. De rest er achteraan.
Extra pech voor Mario racing met twee ronden penalty begonnen, maar de kart vond het na een poosje welletjes, te laat wisselt hij van kart, waarmee hij wel de tweede snelste tijd klokt, ik bedoel maar; slechts 7 seconden sneller dan in het vorige ding op vier wielen.

Ondergetekende heeft al eens eerder geopperd om twee wissels van kart in te lassen. Verplicht in de langzame, de gemiddelde en de snelle. Zoals dat in Brussel wel kan. Het probleem begint bij de erkenning van Antwerp Karting die beweren dat alle karts gelijkwaardig zijn. Leon kan onmogelijk twee uren vooraf alle karts gaan testen om ze in te delen in klassen.

Het penalty reglement begint zich af te tekenen, de helft van de teams moet nu al uit de pitsstraat vertrekken, zie onder voor de details.

Al met al weer een bijzondere race. De volgende keer krijgen de eerste drie van deze race dus ook weer een extra penalty... 10 teams vanuit de pits dus meer spanning en sensatie en grote uitdagingen voor alle rijders en voor Just4Fun team nu zelfs nog niet eerder vertoond 3 ronden.

De teams die deze keer met een ronde achterstand vertrokken waren: G4S, DoCo, W8FF
De teams met twee ronden penalty: Mario en Just4Fun.

 

     Zie eindklassement!

Snelste ronde gereden door Just4Fun met 60.002 gevolgd door Mario Racing met 62.181 en als 3e G4S met 62.252 .

De baan layout is te vinden in het gedetaileerde grafisch verslag van Alwin de Bruijn.

Kortom wederom een avond voor echte liefhebbers. Hieronder de uitslag van race 4.
Wilt U de volledige lijst met tijden open dan dit PDF document. Race 4 alle ronde tijden en grafieken! PDF icon
Wilt U een gedetailleerd grafisch verslag open dan dit PDF doc. race verloop, layout en grafieken! PDF icon

Volgende Race 14 juli. 

Met veel dank aan de wedstrijd organisatie
En voor de layout, grafieken en alle tijden dank aan Alwin de Bruijn

Uitslag Race 4  verreden 9 juni 2010

Pos Team 1e Rijder 2e Rijder 3e Laps Punten Best Ranking best
1 Just4Fun Leon Kuppens Daniel Kuppens  = 57 = 13 60.002 1
2 De Diesels Alwin Pietersma   49.565 11 63.162 6
3 The Smooker Pierre-Yves garnier   54.634 10 63.269 7
4 G4S Ernst Buijsse   60.294 9 62.252 3
5 Afterburner Alwin de Bruijn Wim Bekkers = 56 = 8 62.9 5
6 MaChaPi Mariska Baert Chantal Dingemanse en Pieter Raes  = 55 = 7 63.794 8
7 DoCo Andre Janssen Evert Martens  41.71 6 62.742 4
8 W8FF Leo van Weele   74.986 5 65.04 10
9 Vasser Racing Peter Vasseur Pascal Vasseur  = 54 = 4 64.418 9
10 MaRo Racing Mario Roose   = 53 = 3 62.181 2

 

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele