DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Voorjaar 2011Uitslag Run-2 van 5 gereden 16-maart 2011

Opnieuw een race op de buitenbaan in Antwerpen.

Het weer was naar verwachting, ongeveer het beste wat je op een buitenbaan wil hebben. Ongeveer, omdat het iets natter had gekund.
De mooie heerlijke buitenbaan lag er glimmend bij, en een groepje wat reed toen wij aankwamen, maakten veel pirouettes. M.a.w. de ideale basis voor een leuk avondje karten.

De vorige race hebben we nog eens benadrukt dat de onderlinge verschillen van de karts te groot was om met plezier een competitie te rijden. gelukkig is er mede dank zij onze race organisator iets aan gedaan. Het algehele niveau van de karts was aanzienlijk verbeterd, hoewel er nog steeds redelijk verschil onderling is. Wederata had in de eerste stint duidelijk een van de mindere karts. Ook Salt en Pepper kwam in de eerste stint behoorlijk tekort, met de tweede ging het een stuk beter.
In vochtige omstandigheden hangt het heel veel af van de natweer rij techniek, en vallen de onderlinge kart verschillen minder op.
Halverwege de wedstrijd wordt er van kart gewisseld, na 20 minuten gaat de pitstraat open en 20 minuten later gaat die weer dicht. Ieder team behoort binnen het voorgenoemde tijds-window binnen te komen en uit zijn kart te stappen en in te stappen in de kart die klaar staat. Hierdoor worden de karts redelijk random verdeeld over de teams en zijn de kansen voor alle teams dus veel beter verdeeld. Het blijft natuurlijk mogelijk van twee maal een slechte, of twee maal een snelle.

De rijders met een ronde handicap waren: Het Fiorano team en het Just4Fun team vanwege winter cup overwinning gevolgd door de eerste drie van vorige wedstrijd n.l. Maro, Salt and Pepper en W8FF.
De opkomst was redelijk er waren opnieuw 10 teams waarvan 6 single rijders en 4 teams met 2 rijders. Met de start die zoals de gewoonte bij onze club die in omgekeerde volgorde is met de positie in het klassement, dus de toppers achteraan, heeft tot gevolg dat er behoorlijk moet worden opgelet in de eerste ronden, zeker nadat de penalty starters daar ook nog eens proberen vanaachteren door het hele veld te "ploegen". Zoals gewoonlijk was dat voor Just 4 Fun een eitje, de anderen hadden er veel meer moeite mee.

De race verliep verder redelijk en de meesten hadden goede karts en kregen na de wissel nog betere, evenzogoed anderen dus slechtere. heel erg jammer was natuurlijk dat twee transponders het niet deden en die pas voor de tweede stint konden worden gerepareerd. Daarom koste het maken van de uitslag nog wat belgisch zweet.

Enkele foto's gemaakt exclusief voor ons door vakfotograaf Michael van der Velde hier te vinden.

 

     Zie eindklassement!

Snelste ronde gereden door Wederata gevolgd door "W8FF" .

De baan layout zoals wij die gereden hebben:

Belgisch baantje

 

Kortom wederom een leuke kart avond met echte liefhebbers. Hieronder de uitslag van race 2.
Wilt U de lijst met tijden voor zover geregistreerd open dan dit PDF document. Race2 alle ronde tijden van de werkende transponders! PDF icon

Volgende Race 11 mei .  Als het nog niet in je agenda staat nu even doen!

Met veel dank aan de wedstrijd organisatie

Uitslag Race 1  verreden 16 maart 2011

Pos Team 1e Rijder 2e Rijder 3e Laps Punten Best Ranking best
1 Grand Am peter van der Giessen   = 74 = 13 45.998 3
2 Afterburners Alwin de Bruijn Wim Bekkers  5 11 46.144 4
3 Just4Fun Leon Kuppens Daniel Kuppens  10 10 46.979 6
4 W8FF Leo van Weele Evert Martens  15 9 45.889 2
5 MaRo Racing Mario Roose   20 8 47.33 7
6 Fiorano Michael Tange   = 73 = 7 46.9 5
7 Wederata Jeroen Boerman Dennis Tange  5 6 45.553 1
8 Vasser Racing Peter Vasseur Sylvian Vasseur  10 5 48.167 9
9 Salt and Pepper Jim Elmont   = 71 = 4 47.994 8
10 Magnetic North Roy Samuels   5 3 48.214 10
11 MaChaPi Mariska Baert Pieter Raes  = 0 =
12 G4S Ernst Buijsse   = 0 =

 

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele