DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Voorjaar 2011Uitslag Run-1 van 5 gereden 16-maart 2011

Opnieuw een race op de buitenbaan in Antwerpen.

We hebben er allen weer naar uitgekeken, de mooie buitenbaan in Antwerpen. De oorsprong van de club is hier, geboren uit de Poly Olefins cup. De mooie ruime telkens variërende baan layout, de frisse lucht, behoorlijke rechte stukken, overal gelegenheid om in te halen. M.a.w. de ideale basis voor een leuk avondje karten, ware het niet dat we als club nogal hoge eisen zijn gaan stellen aan de kwaliteit van de karts. Met name de onderlinge verschillen is een echte plezier bederver.

Een ieder die in Antwerpen mee rijdt weet ondertussen dat er niet geringe verschillen zitten in de karts, dit is dus jammer genoeg een gegeven. Om er zoals voorgaande jaren geen loterij van te maken, waarbij je na 3 rondjes karten weet of je ergens in het achterveld gaat eindigen of als je het treft mee kan doen met de betere rijders, is er nu door onze race organisator Leon een nieuw element aan de race toegevoegd.
Halverwege de wedstrijd wordt er van kart gewisseld, na 20 minuten gaat de pitstraat open en 20 minuten later gaat die weer dicht. Ieder team behoort binnen het voorgenoemde tijds-window binnen te komen en uit zijn kart te stappen en in te stappen in de kart die klaar staat. Hierdoor worden de karts redelijk random verdeeld over de teams en zijn de kansen voor alle teams dus veel beter verdeeld. Het blijft natuurlijk mogelijk van twee maal een slechte, of twee maal een snelle.

De winnaars van de A-cup van het winterseizoen moesten met een ronde handicap aan de race beginnen, dat was het Fiorano team en het Just4Fun team. De opkomst was redelijk er waren 10 teams waarvan 5 single rijders en 5 teams met 2 rijders. Met de start die zoals de gewoonte bij onze club die in omgekeerde volgorde is met de positie in het klassement, dus de toppers achteraan, heeft tot gevolg dat er behoorlijk wordt geduwd in de eerste ronde. Enkelen werden reeds rondgetikt wat niet echt de bedoeling is, op papier moet het sportief blijven, echter de winnaars mentaliteit speelt sommigen parten.

De race verliep verder redelijk en de meesten (duidelijk niet allen) hadden goede karts en kregen na de wissel nog betere, evenzogoed anderen dus slechtere. Dat is heel vervelend om vanuit een zeer snelle in een zeer "relatief" langzame te moeten overstappen. Als je de ronde tijden bestudeerd valt het allemaal best wel mee, hoewel het duidelijk is dat Vasser racing en Just4 Fun beiden waarschijnlijk iets minder snel materiaal getroffen hebben. Bovendien kreeg Just4Fun nog te maken met een klapband, wat hun minstens een ronde gekost heeft.

 

     Zie eindklassement!

Snelste ronde gereden door Fiorano gevolgd door "Salt & Pepper" .

De baan layout zoals wij die gereden hebben:

Belgisch baantje

 

Kortom wederom een leuke kart avond met echte liefhebbers. Hieronder de uitslag van race 1.
Wilt U de volledige lijst met tijden open dan dit PDF document. Race1 alle ronde tijden! PDF icon
Wilt U een gedetailleerd grafisch verslag open dan wellicht later dit PDF doc. : Race1 race verloop en grafieken! Maybe PDF icon

Volgende Race 13 april .  Als het nog niet in je agenda staat nu even doen!

Met veel dank aan de wedstrijd organisatie

Uitslag Race 1  verreden 16 maart 2011

Pos Team 1e Rijder 2e Rijder 3e Laps Punten Best Ranking best
1 MaRo Racing Mario Roose   = 76 = 13 45.559 3
2 Salt and Pepper Jim Elmont   21.852 11 45.314 2
3 W8FF Leo van Weele Evert Martens  = 75 = 10 45.585 4
4 MaChaPi Mariska Baert Pieter Raes  = 74 = 9 46.451 7
5 Fiorano Michael Tange   10.182 8 45.288 1
6 Afterburners Alwin de Bruijn Wim Bekkers  11.896 7 46.841 8
7 Magnetic North Roy Samuels   = 73 = 6 47.391 9
8 Vasser Racing Peter Vasseur Sylvian Vasseur  = 72 = 5 47.391 10
9 Just4Fun Leon Kuppens Daniel Kuppens  = 71 = 4 45.866 5
10 G4S Ernst Buijsse   = 50 = 3 45.916 6
11 Anies Racing Anies Mertens Piet Mertens    = 0 =      
12 The Smooker Pierre-Yves garnier     = 0 =      
13 De Diesels Alwin Pietersma     = 0 =      
14 spare     = 0 =      

 

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele