DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Voorjaar 2011D.K.C. Voorjaars A-Cup 2011

Reglement

Algemene informatie 

De DKC voorjaars competitie gaat wederom van start. Deze competitie zal gereden worden met 'Huur karts' op het circuit van Antwerp Karting te Wilrijk, Antwerpen. Dit is het enige outdoor race circuit in de omgeving. Het leuke van een outdoor circuit is dat weersomstandigheden een directe invloed hebben op de uitslag van de race. Starten met een droge baan en halverwege een bui regen is gegarandeerd succes en een hoop lol.

De wedstrijden duren een uur. De startgrid voor de eerste race zal door loting bepaald worden, met als uitzondering dat de eerste drie van de JPR winter competitie (2010/2011) achteraan en met een RONDE achterstand zullen vertrekken. Vanaf de tweede wedstrijd wordt de startgrid opgemaakt aan de hand van de uitslag van het klassement. Dit betekent dat de koplopers in het klassement met een of meerdere ronde achterstand zullen vertrekken, en de laagst geklasseerde vooraan.

Karts worden door loting toegewezen aan de deelnemende Teams / rijders.

Minimaal gemiddeld gewicht per team is 75 Kg, gewogen in race kleding en met helm. Indien het gemiddeld team gewicht tussen de 65 Kg en 75 kg is dan is het verplicht om één extra stop in te lassen. Indien het gemiddeld gewicht van het team minder is dan 65 Kg dan zijn twee extra stops verplicht. Het minimaal gewicht mag ook aangevuld worden met "bladlood", het team dient dit zelf aan te schaffen. (Uiteraard gelden dan de extra wissels niet)
Voor aanvang van de serie races wordt er gewogen, bij team samenstelling verandering en of op verzoek wordt er opnieuw gewogen.

Aan deze cup kunnen maximaal 16 Teams meedoen. Een team kan uit meerdere personen bestaan. Voor elk team is er altijd één verplichte wissel, de wissel duurt ongeveer 30 Seconden. Teams die uit één rijder bestaan moeten binnenkomen, uit hun kart stappen , een ½ rondje rond de kart lopen en aan de andere zijde weer instappen alvorens zij weer de baan op mogen. Er mag pas na 20 minuten wedstrijd gewisseld worden. (Dit om het direct wisselen na de start te voorkomen.) Of er wordt gebruik gemaakt van de volgende wissel procedure, afhankelijk of de organisator dit voor elkaar krijgt:

Pitstraat open NA 20 Minuten wedstrijd en gaat dicht NA 40 Minuten wedstrijd, bij binnenkomst pitlane staan er twee karts klaar, men stapt over in een van de klaar staande karts eventueel transponder wissel (dit bepaald de organisator) en men kan dan wederom vertrekken na 30 s seconden. Tijd wordt bijgehouden zodat een ieder de zelfde wissel tijd heeft. Diegene die een extra wissel (als een team „straf wissels heeft) dan kunnen deze pas na de reguliere wissel periode ingelost worden. Dan geldt de procedure zoals hierboven als eerste vermeldt is.

Winnaar van een heat is het team welke de meeste ronden heeft gereden

De eerste drie geclassificeerde van een heat, krijgen de volgende heat een handicap van 1-ronde. Dwz dat van het totaal aantal ronde welke door hun gereden wordt, er een ronde wordt afgetrokken. Dit is cumulatief waardoor dit zich gedurende de competitie opbouwt en als een molensteen aan uw kart hangt...

Lokatie

Hieronder een kaartje. Met Google Maps kun je de route laten berekenen en plannen!


Grotere kaart weergeven

Adres van de buitenbaan:
Antwerp Karting College
BoomseSteenweg 952
2610 Wilrijk

Circuit overzicht

Je kunt het circuit reeds verkennen vanuit de lucht! Je hebt een prachtig overzicht van de baan met zelfs de ideale lijn zichtbaar door de rubber sporen. Via de Google Maps kaart kun je het nog gedetailleerder krijgen.

Belgisch baantje

Dit is een van de layouts die mogelijk is, totaal zijn er 12 verschillende mogelijkheden, We zullen proberen om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Dit houdt dus in dat elke wedstrijd indien mogelijk op een ‘Ander’ circuit gereden wordt.

Race data

De races zullen op onderstaande data gereden worden.

16 maart 2011
13 april 2011
11 mei 2011
08 juni 2011
06 juli 2011,

Na afloop prijs uitreiking en huldiging D.K.C. Kart kampioen 2011

We beginnen normaal om 20.00 uur en eindigen om 21:00 uur. Na de wedstrijd kan men nog napraten in de "Paddock" of direct naar huis gaan indien men op tijd thuis wil zijn.

Een ieder wordt verzocht om uiterlijk 19.30 uur aanwezig te zijn voor de A-cup rijders. Indien er de B-cup rijders zich aandienen dan dienen die om 19.00 uur aanwezig te zijn.   

  .    Puntjes

Punten Telling en klassering

1e plaats 13 punten      7e plaats 06 punten
2e plaats 11 punten      8e plaats 05 punten
3e plaats 10 punten      9e plaats 04 punten
4e plaats 09 punten    10e plaats 03 punten
5e plaats 08 punten    11e plaats 02 punten
6e plaats 07 punten    12e t/m 16e plaats 01 punt.

Van de vijf wedstrijden tellen er 4 mee voor de klassering, het slechtste resultaat van alle gereden wedstrijden mag dus worden geschrapt.
Er moet minimaal aan 4 wedstrijden worden deelgenomen om in aanmerking te komen voor de eindklassering.

Een team wat uit de wedstrijd gehaald word ivm onsportief gedrag, opzettelijk botsen of een ander niet toelaatbaar gedrag vertoond wordt als laatste geklasseerd. Dit resultaat telt mee voor de eindklassering en mag NIET geschrapt worden.

Vlaggen

Start vlaggetje Belgische vlag Start van de Race
Voorbijsteker komt eraan Blauw Snellere rijder achter u, deze verplicht laten passeren. Na 2x de blauwe vlag te hebben genegeerd volgt automatisch de Zwart/witte driehoek met eventueel daarna de zwarte vlag!
Gevaar. Inhalen verboden Geel Gevaar op de baan, verminder uw snelheid, bij het passeren van deze vlag uw hand opsteken zodat achter op komende rijders dit ook zien. Inhalen is VERBODEN.
Ho, Nu stoppen Rood Race onderbroken, Direct stoppen.
Binnenkomen voor straf Zwart De piloot aan wie de zwarte vlag getoond wordt moet onmiddellijk naar de pits alwaar hij van de wedstrijdleiding te horen krijgt wat zijn straf is.
Binnenkomen voor straf Wit/Zwart Driehoek Wordt getoond aan de rijder welke een onsportief gedrag vertoont.
Dit is dan tevens de LAATSTE waarschuwing voor de zwarte vlag.
Einde wedstrijd Zwart/Wit Geblokt Einde wedstrijd

Racekledij

Overalls,regenkleding en helmen worden door de verhuurder ter beschikking gesteld.
Echter indien u in bezit bent van eigen spullen (Helm, regenpak, overall etc) dan raad ik u aan om deze te gebruiken.

Prijsuitreiking   Prijs

Aansluitend aan de laatste wedstrijd vindt de huldiging plaats van de D.K.C. kart kampioen 2010. Dit zal plaatsvinden in het cafetaria de "Paddock" van Antwerp karting, ofwel buiten als het weer het toelaat op het sponsor podium.
Note: Cafetaria is rook vrij

Inschrijving.

Inschrijven voor deelname aan de D.K.C. Voorjaars Cup via daarvoor bedoeld inschrijfformulier.
Één week voor de wedstrijd dient het benodigde inschrijvings geld in bezit te zijn van de organisatie. We rekenen erop dat een ieder die inschrijft ook de gehele cup reeks meedoet, dit ivm met gemaakte afspraken en reserveringen.

Kosten D.K.C Voorjaars Cup.     Euro

Ondanks de inflatie en het alsmaar duurder wordende leven bedragen de kosten per Team per wedstrijd:

Team heeft geheel lidmaatschap van DKC €40
Gemixed team DKC samen met niet DKC €40 + €10 voor elk niet DKC lid
Team met geen enkel DKC lidmaatschap €60

Dit bedrag dient u één week voor aanvang van de wedstrijd te voldoen aan de organisatie.
Na betaling is uw inschrijving definitief

Betaling kan op de volgende manieren:
        Overmaken op:
        Bank: ABN-Amro Bank Terneuzen
        REK; 97 46 26 295
        TNV Pers Ver Dow Dow Kart Club
onder vermelding van AK-Datum..
en Team naam danwel eigen naam.
NA deze datum worden de onbetaalde inschrijvingen geannuleerd.

 

Disclaimer

Dow, de PV of een van de onderafdelingen van de PV zijn niet verantwoordelijk voor geleden schade of letsel van deelnemers van evenementen georganiseerd door Dow, de PV of een van de onderafdelingen van de PV