DKC

DKC logy by:J.Elmont

Verreden in MiddelburgDe 12 uur van Middelburg 9 april 2016

De Dow Kart Club heeft zowaar twee teams ingeschreven voor deze 12 uren wedstrijd in Middelburg.
In deze 12 uurs endurance komen de top teams van Zeeland en daarbuiten op de baan.
Dit kampioenschap wordt georganiseerd en verreden in Middelburg op de indoor kart baan van Indoor Karting Middelburg. Wij zijn trots en blij dat we aan deze wedstrijd kunnen en mogen deelnemen. We realiseren ons dat wij als rijders in de ereklasse, ons niet kunnen evenaren aan de top teams die ook in de ZIKK hoofdklasse rijden. Maar er zijn gelukkig ook andere teams die net als wij er dicht tegenaan zitten.

Aan deze 12 uur durende endurance race voor teams mogen per team minimaal 2 en maximaal 6 coureurs deelnemen. Tijdens de race wordt er minimaal 6 keer getankt. We waren ruim op tijd aanwezig voor briefing etc. en kwalificatie. Gewichtscompensatie: Iedere rijder diende 80 kg te wegen. Tijdens de race moest ieder team 2 stints van 50 minuten rijden op 100 kg, en heeft ieder team 2 shortcuts.

Tijdens de kwalificatie was de macht al grotendeels naar verwachting verdeeld, en de start volgorde was dan ook bijna gelijk aan de eind uitslag. Na de start leipen de verschillen heel langzaam op, zodat er eigenlijk weinig strijd te zien was. En dat ging dus zeker in de eerste uren zo door. De karts liepen in het begin door de temperatuur wel wat sneller dan later op de dag.
Het Dutch Value team gestart op de eerste plaats bouwde de voorsprong heel geleidelijk uit. Wel met twee top rijders natuurlijk, zij reden zelfs stints van twee uur.
Daarachter de Pablo's op een kleine achterstand, maar uiteindelijk toch geeindigd in dezelfde ronde.
Dan het team van Klaver 4 direct gevolgd door Auto Sturm.
Dan de twee teams van 't Begin Domburg, die beiden een heel strakke race gereden hebben en uiteindelijk ook in dezelfde ronde wist te eindigen.
Deze op hun beurt weer gevolgd door een team uit Belgie die hier nog niet eerder hadden gereden. Hermans Vloeren.
Het DKC 1 team met piloten: Daniël, Wim, Mario en Ernst zat daar dicht op maar was het team met de meeste pech. Eerst een kapotte kart, met gevolg de claxon en alles stil gelegd. Daarna twee maal een kapot wiel lager en dan nog een afgebroken wiel? Geen compensatie en of poedelprijs, gewoon pech. Het heeft dit team zeker enkele rondes gekost. Maar ze hebben zich uitstekend verweerd. en een mooie 8e plaats was hun deel.
Dan was er nog een Oostenrijks team, die ook nooit eerder hier hadden gereden. Die hadden rijders van verschillende kwaliteit, maar waren competatief en sportief.
Het team DKC 2 met rijders Alwin, Martijn, Poalo, Marco, Piet en Leo hadden van te voren besloten om stints van een half uur te rijden, daardoor gaven ze dus eigenlijk al gelijk 12 rondes weg. Maar de bedoeling was toch om zo hard mogelijk rond te rijden, en dat deden we. Alleen er waren er velen die nog harder reden. Natuurlijk hebben we goed opgelet en geprobeerd te leren.

Uitslag

  1. Dutch Value 1000ronden
  2. de Pablo's 1000ronden
  3. Klaver4 998 ronden
  4. Auto Sturm 997 ronden
  5. 't Begin DOmburg 1 991
  6. 't Begin DOmburg 2 991
  7. Hermans Vloeren 980
  8. DKC 1 977 ronden
  9. "96er Racers Dubai 971
  10. DKC 2 959 ronden

Ronde tijden

't Begin Domburg 2
Grafiekje
DKC 1
Grafiekje
DKC 2
Grafiekje

Disclaimer

Dow, de PV of een van de onderafdelingen van de PV zijn niet verantwoordelijk voor geleden schade of letsel van deelnemers van evenementen georganiseerd door Dow, de PV of een van de onderafdelingen van de PV